Den bästa investeringschefen: Hur USA:s aktiemarknad påverkas av viktiga nyckeltal

På New York-börsen såg vi en blandning av upp- och nedgångar under veckans första handelsdag, med flera viktiga nyckeltal som väntade på att offentliggöras. Teknologiindekser som Nasdaq steg med 0,21 procent medan S&P 500 var oförändrad och Dow Jones sjönk med 0,36 procent vid stängning.

Enligt Lori Calvasina, analyschef på RBC Capital Markets, har vi förmodligen nått en temporär botten den 5 augusti. Även om marknadsoron kan fortsätta om viktiga nyckeltal fortsätter att misslyckas. Solita Marcelli på UBS Global Wealth Management rekommenderar att investerare tar det lugnt och observerar hur de viktigaste marknaderna utvecklas.

Analyser och indikatorer visar på ökad volatilitet denna vecka, vilket kan påverka din ekonomi och investeringar. Med framtida nedskärningar i Federal Reserve-räntan förväntas marknaden se en tillväxt, men det finns fortfarande ekonomiska och geopolitiska risker som kan påverka din portfölj.

Färskt konsumtions- och producentprisindex samt detaljhandelssiffror är några av de nyckeltal som kommer att offentliggöras denna vecka. Dessa siffror kan ge en viktig indikation på ekonomins tillstånd och påverka dina ekonomiska beslut.

Fortsätt att vara uppmärksam på inflations- och aktivitetssiffror i USA, då dessa kan påverka marknaden och leda till ytterligare volatilitet. Federal Reserve kan komma att sänka räntan med 100 baspunkter innan årets slut, vilket kan påverka din ekonomi och investeringar.

Prisvekstfasiten för juli förväntas ligga på 3,0 procent på årsbasis enligt Bloomberg-estimat. Investorer och analytiker kommer att övervaka dessa siffror noga för att förutse marknadens reaktion och eventuella räntekutt. När det gäller räntepolitik och inflation, förväntas Federal Reserve vidta åtgärder för att stimulera ekonomin och undvika en recession.

Sammanfattningsvis, håll koll på nyckeltal och marknadsutveckling för att göra informerade beslut om din ekonomi och investeringar. Med rätt strategi och förståelse för marknaden kan du maximera dina finansiella möjligheter och minimera riskerna.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version