Joost Kleins förundersökning nedlagd – Fotograf överväger överklagan

Joost Klein misstänktes tidigare för olaga hot mot en kvinnlig fotograf under Eurovision. Förundersökningen har lagts ner vilket fotografen är besviken över. Nu överväger hon att överklaga beslutet, uppger hennes målsägandebiträde.

Uppgifter visar att artisten erkänt att han gjorde ett utfall mot kvinnan, men att han inte fysiskt skadade henne. Efter händelsen visade han ånger och bad om ursäkt flera gånger. Fotografen erbjöds också stöd efter händelsen.

Målsägandebiträdet Kristoffer Ståhl säger att situationen var oväntad och traumatiserande för kvinnan, och att det inte fanns någon överenskommelse om att artisten inte skulle filmas. Fotografen är tacksam för att Eurovision prioriterade personalens säkerhet efter händelsen.

Joost Kleins försvarsadvokat är nöjd med att förundersökningen lagts ner och att inget brott begåtts. Klein själv uttrycker lättnad över beslutet och kallar de senaste månaderna för fruktansvärda.

Polisutredningen mot Joost Klein ledde till att Nederländerna diskvalificerades från Eurovision. Nu kräver de ett möte med Eurovision-arrangören EBU, som dock står fast vid sitt beslut.

Genom att följa detta fall kan man se hur snabba beslut och händelser kan påverka en artists karriär och rykte, samt hur viktigt det är att respektera regler och säkerhet inom en stor evenemang som Eurovision.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version