Investeringstips: Sjømatselskaper steg på Oslo Børs mens oljeselskapene falt

Hovedindeksen på Oslo Børs hadde en liten oppgang på 0,01 prosent tirsdag, den sjette dagen på rad med positiv utvikling etter det store børsfallet forrige mandag.

Oljeprisen for nordsjøolje steg til 80,94 dollar per fat ved stengetid, en økning på 0,7 dollar fra dagen før. Siden midnatt har prisen falt med 1,0 prosent.

Oljeselskapene Equinor, Aker BP og Vår Energi opplevde alle nedgang i kursen, mens oljeserviceselskapet Beerenberg steg med 11,59 prosent på oppkjøpsrykter.

Salmar-aksjen fikk en oppgradering fra ABG Sundal Collier, som nå anbefaler kjøp av aksjen med et kursmål på 753 kroner. Flere sjømatselskaper, inkludert Lerøy og Mowi, opplevde også oppgang på børsen.

Bilfraktrederiet Wallenius Wilhelmsen rapporterte om høyere inntekter og resultat for perioden april til juni, med driftsresultatet før av- og nedskrivninger på rekordnivå.

Cyviz inngikk en millionkontrakt med et stort energiselskap i Saudi-Arabia, som bidro til en oppgang på 1,28 prosent i selskapets aksjekurs.

SAS-aksjen hadde sin siste børsdag på børsene i Stockholm, København og Oslo etter en godkjent redningsplan. Investorer ble rådet til å selge aksjene før verdien ble null.

Analyse: Generelt var det en positiv dag for sjømatselskaper og en blandet dag for olje- og transportsektoren på Oslo Børs. Investorer bør være oppmerksomme på oppkjøpsrykter, oppgraderinger og kontrakter for å ta informerte investeringsbeslutninger.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version