“Experttips: Så stödjer du ditt barn inför skolstarten – BRIS kurator ger råd”

Snart är det dags för skolan att börja igen och för många barn kan det vara en blandning av spänning och ångest. Somaya Ghanem, kurator på BRIS, delar med sig av värdefulla råd för föräldrar som vill stödja sina barn inför skolstarten.

Enligt Ghanem är det viktigt att föräldrar observerar om barnets oro börjar påverka dess vardag. Om detta är fallet finns det åtgärder som kan tas för att underlätta för barnet. Genom att lyssna, vara närvarande och skapa en trygg miljö kan föräldrar hjälpa sitt barn att hantera stress inför skolstarten.

Att vara medveten om barnets känslor och ge dem utrymme att prata om sina bekymmer är avgörande för en smidig övergång till skolan. Genom att följa Ghanems råd och vara stöttande kan föräldrar bidra till att skapa en positiv och trygg skolstart för sitt barn.

Analys:
Artikeln ger viktiga tips för föräldrar som vill stödja sina barn inför skolstarten. Genom att vara uppmärksam på barnets känslor och agera på ett stöttande sätt kan föräldrar underlätta övergången till skolan och skapa en positiv start på läsåret. Det är viktigt att lyssna och skapa en trygg miljö för barnet att dela sina bekymmer och känslor. Genom att följa dessa råd kan föräldrar bidra till en mer harmonisk och framgångsrik skolstart för sitt barn.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version