Teknologisektorn lyfte stämningen på Wall Street inför morgondagens inflationsdata. Starbucks steg kraftigt efter byte av VD.

Det har varit gröna siffror på New York-börsen under hela handelsdagen på tisdag.

Dow Jones steg 1,04 procent.
Teknologiindexet Nasdaq ökade med 2,43 procent.
Den breda S&P 500 klättrade med 1,68 procent.

Det är fjärde raka handelsdagen med uppgång för både S&P 500 och Nasdaq, efter stor oro på världens börser förra måndagen.

Innan börsöppningen på tisdagen kom veckans näst viktigaste nyckeltal, producentpriserna (PPI). Analytiker hade förväntat sig att producentpriserna skulle stiga med 0,2 procent, medan de bara steg med 0,1 procent.

Det avtagande prispresset har stärkt tron på att Federal Reserve kan börja sänka räntan.

På onsdag kommer inflationsdata för juli i USA, KPI-inflationen, vilket förväntas vara 3,0 procent på årsbasis enligt Bloomberg.

Den amerikanska centralbanken kommer med nästa räntebeslut den 18 september. Marknaden är delad i förväntningarna om det blir en enkel eller dubbel räntesänkning enligt CME Groups FedWatch-verktyg.

Starbucks meddelade på tisdagen att de anställer Brian Niccol från Chipotle Mexican Grill som ny VD. Starbucks-aktien steg med 24,5 procent.

Flera stora teknologiföretag steg på Wall Street på tisdagen. Nvidia steg med 6,53 procent, Meta med 2,44 procent, Apple med 1,72 procent, Microsoft med 1,77 procent, Amazon med 2,06 procent, Tesla med 5,24 procent och Alphabet med 1,21 procent.

Det har varit stora svängningar i aktiekurserna för teknikjättarna de senaste veckorna, efter blandat mottagande av företagens kvartalsresultat. Nvidia förväntas presentera kvartalsresultat den 28 augusti.

Sammanfattningsvis, teknologisektorns prestation på Wall Street, tillsammans med Starbucks chefsbyte och inflationsdata, påverkar marknaden och investerare på olika sätt. Det är viktigt att följa marknadstrender och nyckeltal för att fatta välgrundade beslut om sina investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version