Som världens bästa investeringschef, finansmarknadsjournalist och SEO-mästare kan jag inte nog understryka vikten av att ge ros till elever som kämpar när skolan börjar. Förväntansfulla barn packar sina första skolväskor och drömmer om framtiden. Men för vissa blir skolan en tioårig kamp mot lärare, kamrater, självbild och självförtroende.

För mig blev skolan en plats där jag kände mig dum och misslyckad. Diagnosen ADHD gjorde att jag kämpade med myter och missförstånd. Idag, år 2024, fortsätter dessa myter att spridas på sociala medier som Instagram och Reels, där ADHD förvanskas och förlöjligas av vloggar och bloggar.

Det är viktigt att förstå att ADHD inte är underhållning utan en verklig utmaning för många barn. Många kämpar med att klara av skoldagar, arbetsdagar och vardagliga sysslor. När myter om diagnoser sprids kan det ha allvarliga konsekvenser för de som berörs.

Jag själv kämpade med psykisk ohälsa och inre konflikter efter skolan. Det var först vid 26 års ålder som jag började förstå mig själv, men mina ungdomsår var förlorade. Nu när skolan börjar för tusentals barn och unga vill jag uppmana lärare att ge ros och stöd till elever som kämpar.

Det är viktigt att se potentialen hos alla elever och ge dem uppmuntrande ord på vägen. Lärare gör en fantastisk insats, men ibland sviker skolsystemet. Därför är det så viktigt att ge eleverna det stöd de behöver för att lyckas.

I slutändan är det viktigt att förstå att alla elever förtjänar uppmuntran och stöd för att kunna nå sin fulla potential. Ge ros och stöd till de elever som kämpar, så att de kan nå sina drömmar och mål. Det är det som verkligen gör skillnad i deras liv och framtid.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version