Längdskidtävlingar tillåts nu arrangeras högre upp i bergen – Calle Halfvarsson kritisk

Internationella skidförbundet, Fis, godkänner nu en regeländring som tillåter tävlingar att arrangeras upp till 2 000 meter över havet. Tidigare var gränsen satt till 1 800 meter. Calle Halfvarsson är kritisk till beslutet och ifrågasätter syftet med att hålla tävlingar på så hög höjd. Andra svenska åkare har blandade åsikter om regeländringen, med vissa som inte tror att det kommer göra så stor skillnad.

Den svenska landslagschefen, Anders Byström, är tveksam till höjningen av gränsen och anser att det kan skicka fel signaler, särskilt när det gäller unga åkare. Trots detta tror han inte att det kommer påverka världscupen i stor utsträckning. Säsongen inleds i Ruka och avslutas med VM i Trondheim.

Analyserat på ett enkelt sätt, den här regeländringen kan påverka längdskidåkare och deras förberedelser inför tävlingar på hög höjd. Det kan också öppna upp för nya tävlingsorter i framtiden. För investerare kan det vara värt att följa utvecklingen inom skidsporten för att förutse eventuella ekonomiska möjligheter relaterade till denna regeländring.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version