Autostore: Robotlager-selskapets inntäkter faller men ordreinflödet ökar

Autostore, ett ledande företag inom robotlager, redovisar resultaten för det andra kvartalet:

– Resultatet före skatt landade på 57 miljoner dollar, upp från minus 193 miljoner dollar förra året.
– Driftsresultatet var 63 miljoner dollar, jämfört med minus 183 miljoner dollar förra året.
– Intäkterna var på 154 miljoner dollar, ned från 176 miljoner dollar förra året.

Analytikerna hade förväntat sig intäkter på 168 miljoner dollar, driftsresultat på 72 miljoner dollar och ett resultat före skatt på 52 miljoner dollar enligt Bloomberg.

Autostore meddelar att ordreinflödet ökade med 3,4 procent från förra årets andra kvartal till 141,4 miljoner dollar. Dock noterade de en nedgång på 22,7 procent jämfört med första kvartalet i år.

Företaget rapporterar att kunderna är försiktiga med sina investeringar på grund av den fortsatt utmanande ekonomiska situationen med höga räntor.

Autostore har haft ett tufft år på börsen med en nedgång på över 30 procent. Aktien har påverkats av svaga försäljningssiffror under första kvartalet enligt Pareto Securities.

Av de analytiker som följer Autostore har tio köprekommendationer, fem säljrrekommendationer och en behållrekommendation enligt Bloomberg.

Analyserat och förenklat: Autostore, ett företag inom robotlager, redovisar minskade intäkter men ökat ordreinflöde. Kunden är försiktig med investeringar på grund av den utmanande ekonomiska situationen. Aktien har haft en nedgång på över 30 procent och analytiker ger olika rekommendationer om köp, sälj och behåll. Detta kan påverka dina investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version