Bedrägerianmälningar ökar – siffrorna som avslöjar den senaste utvecklingen

Enligt Dina försäkringar har antalet bedrägerianmälningar ökat med 10,8 procent jämfört med föregående år. Bedragarna inleder falska kärleksrelationer för att komma åt offrens pengar genom olika metoder, såsom banköverföringar, kryptovaluta eller presentkort. Ofta utförs brotten av nätverk utomlands, främst i Västafrika.

Orsaken till ökningen tros vara den ekonomiska lockelsen för brottslingarna, med en växande efterfrågan på att delta i denna lukrativa verksamhet. Många bedrägerier går dock obemärkta förbi i statistiken då många offer inte anmäler brotten till polisen.

Under perioden har även anmälningar om kortbedrägerier riktade mot äldre och personer med funktionsnedsättning ökat med 20 procent. Majoriteten av bedrägerierna sker online utan fysiska kort, vilket utgör över 40 procent av alla anmälningar.

Sammanfattningsvis har totalt 112 698 bedrägerier rapporterats under halvåret, vilket är en marginell minskning jämfört med föregående år, men fortfarande på historiskt höga nivåer. Det är viktigt att vara medveten om dessa trender och vara försiktig med personlig information online för att undvika att bli ett offer för bedrägerier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version