Den senaste vinnarstreaken på Wall Street hotas av nedgångar efter besvikande siffror från bostadsmarknaden. Teknologiindexet Nasdaq är ner med 0,46 procent, medan den breda S&P 500-indexet och Dow Jones båda visar nedgångar på 0,28 respektive 0,10 procent vid öppningen av veckans sista handelsdag på Wall Street.

Efter den volatila börsveckan har S&P 500 och Nasdaq båda stigit under sex raka handelsdagar. Starka makroekonomiska data inför öppningen på torsdag gav en positiv skjuts åt Wall Street.

Inför öppningen presenterade amerikanska myndigheter siffror som visade att nybörjade bostäder för familjer föll kraftigt i juli, med en säsongsjusterad nedgång på 14,1 procent, vilket markerade fjärde månaden i rad med nedgång.

Analytiker ser dock ljust på framtiden med starkare detaljhandelsförsäljning än väntat och färre personer som söker arbetslöshetsförmåner. Detta tolkas som bevis på att USA: s ekonomi inte står inför en recession.

Investeringssjefen på CFRA Research, Sam Stovall, påpekar att med de senaste ekonomiska indikatorerna och bättre arbetslöshetssiffror än förväntat har investerarna fått nytt hopp och ökat tempot på börsen.

Kort sagt, nedgångar på Wall Street på grund av svaga bostadsmarknadssiffror har balanserats av positiva makroekonomiska indikatorer och investerarnas förnyade optimism, vilket ger en intressant dynamik på marknaden och skapar möjligheter för investerare att navigera framgångsrikt i denna volatila ekonomiska miljö.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version