IFK Göteborg fortsätter att kämpa i Allsvenskan utan seger i över en månad

IFK Göteborg har inte vunnit i allsvenskan på över en månad. Hemma mot Sirius kom femte raka poängtappet. Matchen slutade 1–1. Sedan Stefan Billborn tog över IFK Göteborg i slutet på juni har IFK Göteborg vunnit en match. Det var mot Hammarby på bortagräs den 15 juli. Sedan dess har det varit mest dystra miner i Blåvitt-led. I dag kom ännu en missräkning.

Carlstrand poängräddare

Hemma mot ett formstarkt Sirius fick man nöja sig med 1–1. Gästerna tog ledningen i upptakten på den andra halvleken genom Joakim Persson efter en snabb kontring. Linus Carlstrand hade sedan varit på plan i sex minuter när han vräkte sig fram och tryckte in kvitteringen i den 72:a minuten. Resultatet innebär att Göteborg är kvar i botten, på en tolfteplats i allsvenskan, med elva omgångar kvar. Under Billborn har man nu två förluster, en seger och fyra oavgjorda.

Analys:

IFK Göteborg fortsätter att ha svårigheter i Allsvenskan och har inte lyckats vinna en match på över en månad. Med fem raka poängtapp och endast en seger sedan tränarbytet i slutet av juni, verkar laget ha problem med att hitta formen. Trots en kvittering mot Sirius, ligger Göteborg kvar i botten av tabellen med en del omgångar kvar. Det är tydligt att förbättringar behöver göras för att vända på den negativa trenden och återigen börja ta poäng i ligan.