Indiska läkare strejkar efter mordet på läkarstudent – Modi hotar med hängning

Läkare i Indien har under lördagen gått ut i en landsomfattande strejk efter att en läkarstudent hittats mördad och våldtagen på sin arbetsplats, sjukhuset R G Kar, i Calcutta (Kolkata) förra veckan.

Redan i måndags började vissa sjukhus strejka vilket nu eskalerat till att läkarförbundet Indian Medical Association (IMA) utfärdat strejk i ett dygn, då icke akut och nödvändig vård stoppas. IMA kallar mordet barbariskt och kräver bättre skydd för vårdpersonal mot våld.

Efter mordet har omfattande protester brutit ut i landet. Mängder av människor har protesterat under parollen ”återta natten”, men även våldsamma kravaller har utbrutit.

En man som uppges ha haft någon form av anställning vid sjukhuset har gripits. Obduktionen av offret bekräftar sexuella övergrepp och offrets föräldrar har uppgett till domstolen att de misstänker att hon har blivit gruppvåldtagen.

Premiärminister Narendra Modi fördömer mäns våld mot kvinnor och hotar gärningsmän med hängning.

Analys:
Artikeln handlar om den tragiska händelsen där en läkarstudent i Indien blivit mördad och våldtagen på sitt sjukhus, vilket lett till omfattande strejker och protester bland läkare och allmänheten. Situationen har eskalerat till våldsamma kravaller, och offrets föräldrar misstänker gruppvåldtäkt. Premiärminister Modi har fördömt våldet och hotar gärningsmännen med hängning. Detta visar på det allvarliga problemet med våld mot kvinnor i samhället och behovet av att skydda vårdpersonal och stärka lagstiftningen för att förhindra liknande händelser i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version