En av filmhjälten Indiana Jones mest kända attribut – den bruna fedoran – har sålts på auktion för 630 000 dollar, enligt företaget Propstore.

Indiana Jones spelades av Harrison Ford. På bilden har han inte på sig den välkända hatten, men i bakgrunden kan man skymta en potentiell fan med en liknande huvudbonad. Foto: Walter Bieri / Keystone / AP / NTB

Publicerad: Mindre än 30 minuter sedan

Hatten som drog in motsvarande cirka 6,75 miljoner kronor användes av Harrison Ford i “Indiana Jones och de fördömdas tempel” från 1984. Propstore, som specialiserar sig på film- och TV-memorabilia och som höll i auktionen, hade förutspått att priset skulle hamna mellan en kvarts och en halv miljon dollar.

Hatten som såldes kom från den avlidne stuntmannen Dean Ferrandinis samling. Liksom Ford använde han hatten under inspelningen av den andra filmen om den charmiga arkeologen som hatar ormar.

Andra föremål som såldes på fredagens auktion var en spökdräkt från den första “Scream” -filmen från 1996 och hjälmen till en scouttrooper i “Star Wars: Return of the Jedi” från 1983. Foto: Jordan Strauss / AP / NTB

Analys: En ikonisk hatt från filmhistorien har sålts för en stor summa pengar, vilket visar på värdet av film- och TV-memorabilia på auktioner. Detta kan vara intressant för samlare och investerare som letar efter unika och kulturellt betydelsefulla föremål att investera i. Det är också ett tecken på hur populär kulturen fortsätter att påverka marknaden och skapa intresse för nostalgiska och historiska artefakter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version