Israel och USA samarbetar för att vaccinera invånare i Gaza mot polio
Israel och USA samarbetar för att få till stånd en massvaccinering av invånare i Gaza mot polio. Det sade USA:s utrikesminister Antony Blinken till reportrar i Tel Aviv.

– Vi samarbetar med den israeliska regeringen om detta, och jag bedömer att vi kan komma igång med en plan att göra detta inom de närmaste veckorna, sade Blinken och fortsatte:

– Det är akut. Det är livsavgörande.

FN har redan tagit fram en plan på att vaccinera barn mot polio på Gazaremsan, vilket kan komma igång före månadsskiftet. Men för att lyckas med en nödvändig vaccinering måste eldupphör utlysas i två omgångar på en vecka vardera, bedömer FN:s generalsekreterare António Guterres.

USA: utrikesminister gick inte in på detaljer om hur en vaccinering skulle kunna genomföras, men sade att den israeliska försvarsministern Yoav Gallant delade hans bedömning om läget.

Det finns omkring 640 000 barn i Gaza; det första bekräftade poliofallet upptäcktes i slutet av förra veckan.

Analys:
Israel och USA samarbetar för att bekämpa polio genom att genomföra en massvaccinering av invånarna i Gaza. Detta samarbete är avgörande för att förhindra spridningen av sjukdomen och rädda liv. FN har redan tagit fram en plan för att vaccinera barn på Gazaremsan, men det krävs en eldupphör för att genomföra detta effektivt. Samarbetet mellan länderna och FN är nödvändigt för att skydda barnens hälsa och välbefinnande i området.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version