Den senaste veckans positiva utveckling fortsätter för de amerikanska aktiemarknaderna

Wall Street har fortsatt att stiga under de senaste två timmarna av handeln på måndag. Det övergripande bilden visar fortfarande en måttlig uppgång.

Så här ser läget ut på Wall Street kl 17.50:

– Den breda S&P 500-indexet stiger med 0,43 procent
– Teknologiindexet Nasdaq ökar med 0,42 procent
– Dow Jones stiger med 0,44 procent

I fredags stängde indexen på Wall Street i positiv terräng. Det var den sjunde raka handelsdagen med uppgång för både S&P 500 och Nasdaq, och den bästa veckan hittills år 2024.

Förra veckan släpptes flera viktiga siffror som investerarna på Wall Street följer noggrant. Bland annat detaljhandelsdata och inflationsdata.

Starkare detaljhandelsdata än förväntat och färre som ansökte om arbetslöshetsförsäkring bidrog till uppgången på torsdagen. På onsdagen kom också färska KPI-data som visade att inflationen i USA hamnade på 2,9 procent i juli. Det är den lägsta nivån på årsbasis sedan mars 2021, och lägre än vad analytikerna förväntade sig.

Nyckeltalen bidrog till förnyat hopp om en mjuk landning för den amerikanska ekonomin.

Analyser:

Efter en positiv utveckling förra veckan fortsätter de amerikanska aktiemarknaderna att stiga. Index som S&P 500 och Nasdaq har sett en stadig uppgång, vilket visar på en stabilisering av marknaderna. Faktorer som detaljhandelsdata och inflationsdata har påverkat investerarnas beslut och bidragit till den positiva tendensen. Trots vissa orosmoln som diskussioner om en möjlig recession i USA, har flera stora banker som Goldman Sachs justerat ned sina prognoser och visar på en mer optimistisk syn på ekonomin. Det är viktigt att fortsätta följa utvecklingen på marknaderna och vara medveten om potentiella risker och möjligheter för att kunna fatta informerade investeringsbeslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version