Rachel Zegler, stjärna i Snow White-omspelningen, har återigen utlöst en kontroversstorm medan hon marknadsför den långsamt släppta Disney-filmen. Den 23-åriga skådespelerskan, som upprepade gånger väckt ilska med sina vänsteråsikter, blandade sig i Israel-Palestina-konflikten medan hon marknadsförde den blockbustern, trots varningar från experter om att sådana tilltag kan utlösa en bojkott.

Den New Jersey-födda Zegler tog till X den 12 augusti – två dagar efter att ha delat trailern – för att svara på sitt eget inlägg genom att säga: “Och kom alltid ihåg, fria Palestina.” Teasern visar Zegler som den titulära prinsessan, de kontroversiella CGI-sju dvärgarna och den israeliska skådespelerskan Gal Gadot, 39, som den ikoniska Onda Drottningen.

Vissa israeliska publikationer har tagit avstånd från Zeglers kommentar och föreslagit att hon har förolämpat Gadot, även om det inte finns någon antydan om spänning mellan de två ledande damerna. Disney har försökt distansera sig från kontroversiella frågor efter att ha hamnat i en rad vänsterkontroverser som skylls på att ha sänkt aktiekursen.

Zegler själv verkade ha lugnat ner sig efter att ha retat upp biobesökare genom att förklara att hon “hatade” den ursprungliga Snövit och de sju dvärgarna från 1937. Hon kallade handlingen “konstig,” och hänvisade till prinskaraktären som en “stalker” och föreslog att hon hade sett till att omspelningen skulle säkerställa att all sagosmuts var samtyckande.

Den 330 miljoner dollar dyra Disney-filmen, regisserad av Marc Webb, var planerad att släppas i mars 2024, men blev försenad efter att cheferna var tvungna att ha “krisamtal” för att begränsa skadan efter det negativa svaret på Zeglers ställningstaganden. En ensemble av olika dvärgar har också sedan dess ersatts av CGI-alternativ som mer liknar de små personerna som förekom i originalfilmen.

Sammanfattningsvis har Rachel Zeglers politiska ställningstaganden och kommentarer kring omspelningen av Snövit skapat en del kontroverser och mött en del kritik från olika håll. Det återstår att se hur detta kan påverka filmens framgång och mottagande bland publiken.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version