Investeringsexperten: Mondelez ändrar designen på Freia Boble-sjokoladen efter striden med Orkla

Det har varit en het tvist mellan Orkla och Mondelez angående färgen på Boble och Stratos, men nu har det äntligen lösts. Mondelez kommer att ändra emballaget på Freia Boble-sjokoladen, och även Stratos-designen kommer att justeras.

På våren i år möttes Freia-ägaren Mondelez och Nidar-ägaren Orkla i Oslo tingrett efter att Orkla saksökte konkurrenten för blåfärgen på emballasjen till Freia Boble. Domstolen fastslog att Mondelez inte får marknadsföra och sälja Freia Boble-sjokoladen med den nuvarande emballaget.

Nu har parterna kommit överens och meddelat att Freia Boble-emballaget kommer att ändras, och att även Orkla kommer att göra “vissa ändringar” i Stratos-designen.

Analys: Denna tvist mellan Orkla och Mondelez har nu lett till förändringar i emballaget på Freia Boble-sjokoladen. Detta kan påverka försäljningen av produkterna och skapar en ny dynamik på marknaden för chokladprodukter. Det är viktigt att följa utvecklingen och se hur konsumenterna reagerar på de nya designerna för att förutse potentiella investeringsmöjligheter i branschen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version