Eleverna på Rättviksskolan lämnar sina mobiler på förvar under skoldagen: Elisabeth Gejrot berättar om den nya satsningen

Från och med höstterminen kommer eleverna på Rättviksskolan behöva lämna in sina mobiler på förvar under hela skoldagen. Den tillfälliga rektorn, Elisabeth Gejrot, berättar om den nya satsningen som väcker blandade reaktioner hos eleverna.

Det har alltid varit en debatt kring användningen av mobiler i skolan och hur de kan påverka elevernas inlärning och uppmärksamhet. Med denna nya regel hoppas skolan kunna skapa en mer fokuserad och störd fri lärmiljö för eleverna.

Även om vissa elever kan vara missnöjda med beslutet, är det viktigt att komma ihåg att skolan alltid strävar efter att skapa de bästa förutsättningarna för elevernas lärande och utveckling. Att minska distraktioner och främja koncentrationen kan vara nyckeln till framgångsrika studier och bättre resultat.

Genom att begränsa mobilanvändningen under skoltid kan eleverna också lära sig att hantera tekniken på ett mer balanserat sätt, vilket kan vara en viktig färdighet i dagens digitala värld.

Sammanfattningsvis är det viktigt att inse att beslut som detta tas med elevernas bästa i åtanke och att det kan ha positiva effekter på deras inlärning och utveckling. Att skapa en miljö som främjar fokus och koncentration kan vara avgörande för elevernas framgång i skolan och i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version