Kamala Harris skapar enorm entusiasm som demokraternas presidentkandidat

En månad har förändrat allt i presidentvalet, och Kamala Harris har skapat enorm entusiasm sedan hon tog över som demokraternas presidentkandidat. Nu samlas hennes parti till en konvent i Chicago, och redan första kvällen dök Harris upp till stormande jubel. Hon kom för att tacka Joe Biden, som drog tillbaka sin presidentkandidatur i somras. Hennes tal, där hon formellt tar emot nomineringen, kommer på torsdag.

Skiftet från honom till henne har förändrat hela valkampen. Om någon säger att de såg framgången komma, är jag frestad att påstå att de ljuger. Det fanns ingenting i varken mätningarna eller i hennes gärning som vicepresident som tydde på att väljarna skulle omfamna henne. Men det har de alltså gjort. Under tre år har väljarna uttryckt en negativ syn på Harris. Inom några få dagar förändrades allt.

Detta skifte har även varit synligt i opinionsmätningar som sätter henne mot Donald Trump. Tidigare låg Harris bakom Trump i dessa mätningar, men hon tog ledningen omedelbart efter att Biden drog tillbaka sig.

Analys:
Kamala Harris har snabbt blivit en favorit bland väljarna efter att ha tagit över som demokraternas presidentkandidat. Hennes popularitet har ökat dramatiskt på kort tid, vilket har förändrat hela dynamiken i presidentvalet. Detta visar tydligt hur snabbt opinionen kan svänga och hur viktigt det är för politiska kandidater att anpassa sig till väljarnas förväntningar och preferenser. Det är viktigt att följa den senaste utvecklingen i valet för att kunna fatta informerade beslut som påverkar ens ekonomi och samhälle.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version