Beerenberg Styret rekommenderar ägarna att acceptera erbjudandet, vilket prissätter företaget till cirka en miljard kronor. Altrad Group, med Mohed Altrad i spetsen, kommer att köpa hela Beerenberg, och erbjudandet prissätter företaget till cirka en miljard. Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP / NTB

Publicerad: mindre än 1 timme sedan
Uppdaterad just nu

Det framgår av ett meddelande. Altrad Group med Mohed Altrad i spetsen kommer att erbjuda 41,50 kronor per aktie för Oslo-noterade Beerenberg AS genom företaget Altrad Investment Authority S.A.S. Budet prissätter företaget till 1,02 miljarder kronor enligt meddelandet. Planen är att avnotera Beerenberg från Oslo Börs efter att köpet har genomförts. Styrelsen i Beerenberg har rekommenderat aktieägarna att acceptera budet. Beerenberg-aktien är upp cirka nio procent från början på onsdagen till 40,60 kronor. Altrad-gruppen grundades 1985 i franska Montpellier och har tidigare förvärvat industribolag som nederländska Hertel, franska Prezioso Linjebygg och brittiska Cape plc.

Har utvärderat erbjudandet

Styrelsen i Beerenberg har fått SpareBank 1 Markets AS att utvärdera erbjudandet, och de har kommit fram till att budet ger ett acceptabelt pris. Altrad äger redan cirka en fjärdedel av Beerenberg och är största aktieägare. Näst största aktieägaren Camar Invest 3 AS med 18,09 procent ägande har accepterat budet enligt meddelandet. En förutsättning för budet är att flera av styrelsemedlemmarna och ledningen i företaget accepterar budet. Dessa har totalt 1,47 procent ägande. Totalt har 44,28 procent av aktierna förbundit sig att acceptera erbjudandet enligt meddelandet.

“Sedan Beerenberg blev börsnoterat för mindre än ett år sedan har företaget haft en stark prestation och skapande av värde för ägarna. Företaget har nu fått ett bud från Altrad att konsolidera, vilket gör företaget kapabel att utvecklas i en global grupp. Budpriset på 41,50 kronor motsvarar mer än en fördubbling av värdet sedan noteringen”, säger styrelseordförande Geir Magne Aarstad i Beerenberg.

Stor inom ställningar

Enligt meddelandet bedriver Altrad industritjänster, inklusive ställningar, isolering, målning och mekaniska verkstäder. Beerenberg bedriver underhålls- och modifieringsverksamhet, särskilt inom isolering, ställningar och ytor. Företaget grundades 1977 av Arne Dalseide och Svein Fløysand. Mohed Altrad grundade Altrad 1985 och äger indirekt 97 procent av företaget. Enligt meddelandet har företaget de senaste åren genomfört 14 förvärv över hela världen och vuxit med 20 000 anställda. BNP Paribas är finansiell rådgivare och Advokatfirmaet Wiersholm AS juridisk rådgivare för Altrad. SpareBank 1 Markets är finansiell rådgivare och Wikborg Rein Advokatfirma AS juridisk rådgivare för Beerenberg.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version