Linnea Ström imponerar på Women’s Open – svensk golfdoldis på röda siffror

En svensk “doldis” har rivstartat Women’s Open. Linnea Ström, 27, är på röda siffror efter första dagen och har positionerat sig i toppen. Göteborgaren gick den första rundan på 71 slag (ett under par), vilket är smått sensationellt med tanke på hur svårspelat det är där ute i vinden.

Ja, halvvägs in i den första tävlingsdagen var det bara en handfull spelare som var på röda siffror. Bäst av alla? Kinesiska världssexan Yin Ruoning på -4. Men Linnea Ström är bara tre slag bakom.

En skräll som heter duga? Det beror på vem man frågar… Linnea Ström har tidigare i somras tagit karriärens första seger på LPGA-touren vilket har gett henne självförtroende och trygghet. Efter drömstarten började amerikanska journalister ställa frågor om Solheim Cup och huruvida Linnea Ström kan bli aktuell för ett wild card. Laget tas ut efter denna tävling och i nuläget är Maja Stark, Linn Grant och Madelene Sagström kvalificerade via rankning. Men de två sista platserna känns öppna… Linnea Ström själv säger att hon ska göra sitt bästa, så får vi se.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version