Norwegian lockar SAS EuroBonus kunder med statusmatch

Norwegian satsar stort på att locka till sig de mest lukrativa kunderna från SAS genom att erbjuda EuroBonus guld- och diamantmedlemmar en snabbväg till Norwegian Reward Priority. Detta innebär fördelar som gratis bagage, snabb spår, prioriterad ombordstigning, fri val av sittplats och prioriterad kundservice.

För att dra nytta av denna “status match” måste kunderna fylla i ett formulär på Norwegians webbplats och bevisa sitt guld- eller diamantmedlemskap hos EuroBonus. Efter godkännande får kunderna Norwegian Reward Priority i en testperiod på 60 dagar. Under denna period måste man boka och genomföra två flygningar med Norwegian för att behålla statusen i ett helt år från godkännandedatum.

Det är inte första gången ett flygbolag försöker locka till sig SAS EuroBonus-kunder. Andra flygbolag som Lufthansa, United Airlines och Finnair har också erbjudit liknande “status match” för att attrahera dessa kunder.

En viktig skillnad mellan Norwegian och SAS EuroBonus är att Norwegian-programmet inte inkluderar lounge på flygplatsen, medan EuroBonus erbjuder detta på guld- och diamantnivå. SAS kommer att byta till Skyteam den 1 september, vilket innebär att resor med Star Alliance-sällskap fram till den 31 augusti kommer att fortsätta som vanligt.

Norwegian Reward Priority inkluderar fördelar som gratis setereservation, prioritetsstyrelse, gratis incheckat bagage, gratis handbagage, snabb spår på utvalda flygplatser, prioriterad kundservice och mer. Detta kan vara en fördel för resenärer som flyger ofta och vill dra nytta av extra förmåner.

Genom att erbjuda en snabbväg till Norwegian Reward Priority försöker Norwegian stärka sin position på marknaden och locka till sig fler av de mest värdefulla kunderna från konkurrenten SAS. Det kommer att vara intressant att se hur detta påverkar flygbranschen och kundernas val när det gäller bonusprogram.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version