Investeringsexperten avslöjar: Trond Giske skylder håndverker 240 000 kronor för badet på Grünerløkka

Trond Giske, en politiker från Ap, har hamnat i rätten efter att en hantverkare hävdar att han inte har betalat för renoveringen av sitt badrum på Grünerløkka. En tvist om arbete och betalning har lett till en rättslig strid där båda parter står fast vid sina påståenden.

Giske anlitade företaget Salvatori Bad AS för att renovera sitt badrum till en kostnad av 280 000 kronor. Men enligt företaget har de även utfört tilläggsarbete till ett värde av 140 000 kronor, vilket Giske inte är beredd att betala. Tvisten handlar om vad som ingick i det ursprungliga avtalet och vad som betraktas som extraarbete.

Det som började som en fem veckors renovering utökades när man upptäckte att badrummet behövde mer än först antaget. Detta ledde till förseningar och en osämja om faktureringen av det utförda arbetet. Giske hävdar att han har hållit tillbaka betalningen på grund av att arbetet inte blev färdigt i tid och att företaget försökte pressa honom till att betala mer.

Enligt Giske är detta en klassisk “hantverkarfälla” där tilläggsarbeten och dyra kostnadsökningar dyker upp under renoveringsprocessen. Han står fast vid att han inte tänker betala för det han anser vara orimliga krav från företaget.

Detta rättsliga bråk har påverkat Giskes politiska karriär, då han nyligen valdes till toppkandidat för Stortinget från Trondheim Arbeiderparti. Han strävar efter att återvända till politiken och har uttryckt sin önskan att bli invald på nytt.

Analyserat ur en finansiell synvinkel kan denna tvist påverka Giskes ekonomiska situation och politiska framtid. Det betonar vikten av att vara tydlig i avtalsförhandlingar och att undvika tvister som kan leda till rättsliga konsekvenser. Det är en påminnelse om att vara medveten om kostnader och arbetsomfång vid renoveringsprojekt och att vara beredd på eventuella komplikationer som kan uppstå under processen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version