Lamine Fanne Dabo ryktas till Italien, men öppnar för att stanna i AIK

Anton Salétros mycket glad över sin mittfältspartner. Under veckan har det ryktats allt mer ihärdigt om att Lamine Fanne Dabo kommer säljas till italienska serie A-klubben Venezia för en stor summa. 20-åringen har tagit stora steg och blivit en dominant kraft på AIK:s mittfält.

20-åringen har själv inte gjort några intervjuer. Men han har lärt sig engelska nu, så ni kan nog ta en intervju med honom på engelska nu.

Mycket riktigt. Efter matchen kommer Dabo Fanne ut i den mixade zonen, redo för ett kortare snack.

Han känner till ryktena om Venezia.

Skulle det vara viktigt att vara kvar i AIK?

– För att få ännu fler matcher. För att anpassa mig mer till den här nivån. Men jag är redo, spelar bra varje match och så. Jag vill bara spela, säger han och fortsätter:

– Det är klart att italienska ligan är en bra liga. Alla vill spela i de bästa ligorna.

När han får höra om Salétros kommentar till Max om ”60–70 miljoner” så ler han bara.

– Haha… jag vet inte. Det är mycket pengar. Jag vill bara spela och göra mitt bästa.

Analys:
Artikeln handlar om fotbollsspelaren Lamine Fanne Dabo som ryktas till Italien men som även öppnar upp för att stanna i AIK. Han har utvecklats och blivit en viktig spelare på mittfältet. Dabo själv har inte bekräftat några intervjuer men visar sig vara öppen för olika möjligheter. Diskussionen om att stanna i AIK för att få mer speltid och anpassa sig till nivån jämförs med att spela i den italienska ligan. Kommentarer om eventuella övergångssummor på 60-70 miljoner nämns också. Det är en intressant artikel för fotbollsälskare och investerare som följer spelartransfers och marknadsvärden på spelare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version