Det ultimata investeringsrådet: Från pilot till McDonald’s anställd

Publisert: 25. august 2024

Johan Petter Raa var på väg att förverkliga sina drömmar som nyutbildad pilot i USA. Men istället för att sätta sig i cockpit och flyga till exotiska platser, hamnade han på ekonomiklass hem till Bergen. Det jobberbjudande han väntat sig i Amerika dök aldrig upp.

Tillbaka i Bergen fyllde 23-åringen sina dagar med uppdrag för sjöflygbolaget Fonna. Han tog turister på glaciärsafaris och journalister till olika platser på Vestlandet. Det var kanske inte glamoröst, men det gav åtminstone lite pengar på kontot. Tyvärr räckte det inte för att täcka studielånet.

Men 1991 förändrades allt när han såg en annons i tidningen. McDonald’s skulle öppna sin första restaurang i Norge med “drive thru” i Rådalen.

Analys:
Denna berättelse visar att ibland tar livet oväntade vändningar och att man måste vara öppen för nya möjligheter. Genom att vara flexibel och ta till vara på de möjligheter som dyker upp, även om de inte är en del av ens ursprungliga planer, kan man öppna dörrar till nya och oväntade karriärmöjligheter. Att vara beredd att tänka utanför boxen och ta chanser kan leda till oväntade och spännande resultat för ens liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version