Carlos Alcaraz imponerar i US Open och går vidare till andra rundan

Carlos Alcaraz är vidare till andra rundan i US Open efter att ha slagit kvalspelaren Li Tu från Australien i fyra set, 6–2, 4–6, 6–3, 6–1.

Världstrean, som tog hem titeln i New York 2022, fick en flygande start och tog hem första set enkelt sedan han tagit ledningen med 4–0. I set nummer två stötte han dock på patrull när den 186-rankade Tu kvitterade till 1–1.

Men efter att ha lyckats bryta sin motståndare i tredje set öppnade spanjoren dammluckorna och tog tillbaka taktpinnen med ett brutalt effektivt spel där han bara förlorade ett ytterligare game under resten av matchen.

I andra rundan väntar nederländaren Botic van de Zandschulp som slog Denis Shapovalov från Kanada i raka set, 6–4, 7–5, 6– 4.

Analys:
Carlos Alcaraz imponerar stort i US Open och visar upp en imponerande form inför nästa match. Med en övertygande seger i bagaget och en möte med en tuff motståndare i nästa omgång, kommer Alcaraz att behöva fortsätta prestera på toppnivå för att gå ännu längre i turneringen. För tennisfans och investerare kan det vara värt att följa Alcaraz framgångar och se hur det påverkar marknaden och speloddsen inför kommande matcher.