Skadet under arbete på en båt – Arbeidsolycka på Sotra resulterar i huvudskada

En person blev skadad i huvudet under arbete på en båt på Sotra, enligt operativ chef Frode Kolltveit på Vest politidistrikt. Personen togs till akutmottagningen och det finns ingen explosionsrisk enligt Kolltveit. Enligt uppgifter från Vest politidistrikt ska personen ha fått “skada/sår i huvudet” och skadeomfånget är okänt. En mindre explosion ska ha inträffat i samband med svetsarbete, men det finns inte längre någon explosionsrisk. Polisen är på plats och genomför undersökningar. Arbetsmiljöverket har informerats och polisen har öppnat en utredning.

Enligt Ove Geir Stusdal, insatsledare på Øygarden brand- och räddningstjänst, kan det ha varit gas från byggskum som användes på båten och som kan ha exploderat på grund av svetsning. Skummet användes i ett hålrum och gaser som frigjordes kan ha blandats med luften och blivit en explosiv blandning. Det kan sedan ha antänts av svetsningen. Båten har fått mindre skador.

I analysen av denna händelse är det tydligt att olyckor kan inträffa under arbete, även på sannolikt ofarliga platser som en båt. Det är viktigt att följa säkerhetsföreskrifter och vara medveten om potentiella risker, även vid rutinmässiga arbetsuppgifter som svetsning. Genom att vara uppmärksam och följa säkerhetsrutiner kan liknande incidenter förhindras och arbetet utföras säkert och effektivt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version