Influencer och hobbyinvestor Jenny Huse gick in i Nvidia förra hösten och säger att hon har haft en betydande ökning i värde trots svängningar i aktien.

Marknaden har blivit så krävande att även AI-favoriten Nvidia, som överträffade analytikernas förväntningar och presterade bättre än samma period förra året, blev straffad av investerarna. Över 8000 norrmän äger Nvidia-aktier till ett värde av över 1,1 miljarder kronor. Nvidia levererar databrikker för utvecklingen av artificiell intelligens-teknologi.

En av dem är influencern och hobbyinvesteraren Jenny Huse, som gick in i Nvidia i oktober förra året. Sedan dess har aktien stigit med över 160 procent sedan hon köpte in sig. Värdet på min investering är fortfarande avsevärt högre än inköpspriset, tack vare den kraftiga uppgången sedan oktober förra året, skriver influencern i ett e-postmeddelande till E24. På senare tid har Nvidia-aktien svängt något, vilket inte har oroat Huse.

Svängningar är naturliga, men det viktigaste för mig är att hålla fokus på det långsiktiga perspektivet och följa min strategi, säger hon.

Nvidias omsättning landade på 30 miljarder dollar (motsvarande 315 miljarder norska kronor) under det andra kvartalet, en ökning med 122 procent jämfört med samma kvartal året innan. Investeringsdirektören på Nordea Markets, Robert Næss, imponerades av siffrorna och kallade dem “suveräna”. Hon säger att hon inte dagligen följer aktierna eftersom hon har en långsiktig investeringsstrategi. Jag har lagt märke till att aktien har svängt något efter den senaste kvartalsrapporten, men jag fokuserar på de långsiktiga utsikterna istället för kortsiktiga rörelser, säger hon.

Investeringsökonomen Mads Johannesen på Nordnet sa till E24 i torsdags att många norrmän har haft Nvidia-aktier länge och att han tror att flera har upplevt en uppgång på både 200 och 300 procent. Det senaste året har aktien stigit med väl över 150 procent, medan den har stigit med över 600 procent de senaste två åren. Hon tror på fortsatt stark utveckling inom AI framöver.

Samtidigt är det svårt att säga hur detta kommer att utvecklas framåt, eftersom jag bara gör detta för skojs skull, eftersom de flesta av mina pengar är investerade i fonder, säger Huse.

De stora teknologiföretagen investerar nu stora summor i utvecklingen av AI-teknologi. Meta var bland tech-jättarna som i sin senaste kvartalsrapport varnade för att investeringarna i AI ökas ännu en gång. Nvidia tjänar bra pengar på sin dominerande position som leverantör av databrikker och produkter som krävs för att göra detta, som deras “Hopper”-brikke.

Analys:
Artikeln diskuterar hur influencern och hobbyinvesteraren Jenny Huse har haft betydande framgång med sin investering i Nvidia, trots svängningar i aktien. Även om Nvidia överträffade förväntningarna och hade en ökning i omsättning, blev företaget ändå straffat av investerarna. Trots detta har Huse haft en ökning på över 160 procent sedan hon investerade förra året. Nvidia har en dominerande position inom AI-teknologi och tjänar bra pengar på detta. För investerare är det viktigt att ha en långsiktig strategi och inte låta sig påverkas av kortsiktiga svängningar i marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version