En av de mest trogna aktieägarna i flygbolaget Norse syns inte längre på aktieägarlistorna.

Norses börsvärde, som nu ligger på ca 240 miljoner kronor, har minskat sedan noteringen våren 2021. Flygbolaget Norse är hårt pressat och på börsen har aktien kollapsat.

Nu har även en av aktionärerna som har varit på topplistorna för bolaget de senaste åren försvunnit, enligt E24s investerarlistor. Fondet Skagen Vekst, som tidigare var uppfört som den sjätte största ägaren, har nu inte längre någon aktiepost och fondet är registrerat med noll aktier.

Aktieägarlistor har en viss fördröjning på ett par dagar och fångar därmed inte upp förändringar som har skett under den perioden. Förändringar kan komma från vanliga köp eller försäljningar, men också från andra typer av transaktioner eller händelser, såsom utlåning av aktier för shortförsäljning.

Flygbolaget dök upp i Skagens årsrapporter 2021. Sedan dess har värdena försvunnit. Sedan årsskiftet har aktien sjunkit med 85 procent. Fondets senaste halvårsrapport visade att det orealiserade förlusten på aktierna var 88,4 miljoner kronor vid utgången av juni.

Utvecklingen i Norse-positionen registrerades innan Norse-aktien föll ytterligare över 20 procent på onsdagen, när bolaget redovisade nya förluster och signalerade en eventuell penninginsamling. De tre största aktieägarna i Norse är rederifamiljen Lauro, VD och grundare Larsen och miljardären Arne Blystad.

På ägarsidan finns även rederitoppen Magnus Halvorsen och investeraren Ketil Skorstad. Marknadsvärdet för bolaget ligger nu på ca 240 miljoner kronor.

I analysen kan vi se att flygbolaget Norse har haft en dramatisk nedgång på börsen och att flera stora aktieägare har lämnat sina positioner. Detta kan tyda på interna problem eller bristande tillit till bolagets framtid. För investerare kan det vara en varningssignal att noggrant överväga sina investeringar i Norse och vara medveten om de risker som är involverade.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version