Den världskända rockikonen Judy Cannon från 1950-talet har gått bort vid 84 års ålder. Den Melbourne-födda sångerskan som gick bort den 29 augusti i Ballarat, Victoria, efter en lång kamp mot sjukdomen. Judy Cannon, som umgicks med världsberömda namn som Jimi Hendrix, Johnny O’Keefe och Cliff Richard, överlevs av sina döttrar Cass och Denny. Hennes livslånga vän, skådespelerskan Coral Drouyn, beskrev Judy som Australiens första kvinnliga rockare och hyllade den unika och genreöverskridande stjärnan.

Cannon, född i Melbourne 1939, startade sin karriär i början av 1950-talet med framträdanden på danser på Coburg Town Hall och Preston Town Hall. Hon fick ett skivkontrakt men pressades av sitt skivbolag att släppa poplåtar, inklusive sin låt The Very First Day I Met You. Hon fick berömmelse med Melbourne-bandet The Thunderbirds i slutet av 1950-talet och de släppte en rad populära poplåtar innan hon fann sin sanna kallelse. Cannon bröt förväntningarna och följde sin sanna passion för rock and roll och blev snabbt ett känt namn på den australiska scenen.

Med musikaliska inspiratörer som Elvis Presley och Johnny Ray gick hon sedan vidare för att stödja Cliff Richard and the Shadows på deras australiska turné 1961. Hon uppmuntrades sedan att flytta till England för att försöka hitta internationell framgång som kvinnlig rockstjärna efter att ha brutit förväntningarna i Australien. Där fick Cannon en regelbunden TV-roll på Terry O’Neill’s One O’Clock och fick till och med chansen att sjunga för brittiska kungligheter, prinsessan Margaret och prinsessan Anne.

Under sina 13 år i England arbetade Cannon också som studiomusiker och medverkade som bakgrundssångare på Jimi Hendrix hit Hey Joe. Cannon var också känd för sitt nära vänskap med den ikoniska australiska rockstjärnan Johnny O’Keefe, som hon ofta samarbetade med under åren. “Han gillade mig för att jag var den enda kvinnliga sångerskan som kunde få publiken att skrika”, berättade Judy år 1997.

Hon medverkade regelbundet i TV-programmet Six O’Clock Rock på 1960-talet, som O’Keefe var värd för, vilket gav henne ännu mer exponering i musikvärlden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version