Miljöpartiet kräver räddning av hotade tåglinjer – SJ hotar med nedläggningar

Miljöpartiet pressar regeringen att agera och rädda de tåglinjer som SJ planerar att lägga ner, inklusive sträckorna Göteborg-Duved/Åre och Stockholm-Uppsala. Partiet kräver att infrastrukturminister Andreas Carlson (KD) förklarar sig inför riksdagens trafikutskott och kritiserar regeringens tystnad i frågan. Miljöpartiet föreslår att vinstkravet på SJ tas bort och att tågföretaget får ett samhällsviktigt uppdrag för att säkerställa tågförbindelser i hela Sverige.

Det senaste beskedet från SJ om nedlagda tåglinjer har skapat oro bland resenärer. Trafikverket varnar att fler linjer kan ställas in om inte staten skjuter till mer pengar. Anledningen, enligt SJ, är att vissa sträckor inte är lönsamma. Miljöpartiet reagerar starkt och kräver ett tydligt ledarskap för att säkerställa tågtrafiken i hela landet.

Miljöpartiet vill att regeringen agerar snabbt för att rädda de hotade tåglinjerna och att SJ ges ett nytt uppdrag som liknar Swedavias roll för att garantera tillgängligheten av tåg i hela Sverige. Det är nödvändigt med hållbara alternativ för resande i landet, och Miljöpartiet understryker vikten av att kunna lita på tågtrafiken i hela Sverige.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version