Biljetterna till Oasis återförening släpptes – fans möttes av långa köer och höga priser

Klockan tio på lördagsförmiddagen släpptes biljetterna till Oasis återförening, 15 år efter att bröderna Noel och Liam Gallagher senast stod på en scen tillsammans. Det ikoniska brittpopbandet har 17 spelningar i Storbritannien och Irland inplanerade för nästa sommar, sammanlagt rör det sig om cirka 1,4 miljoner biljetter.

Brittiska medier rapporterade nästan omgående att användare mötts av felmeddelanden på biljettsajten Ticketmaster, som själva uppgav att miljontals fans var inne för att få tag på biljetter samtidigt. Fans vittnar bland annat om att de skickas tillbaka till startsidan när de ska betala sina biljetter.

Fans som försökte lägga vantarna på biljetter till någon av bandets fem spelningar på Wembley hade i vissa fall över en miljon människor före sig i den digitala kön på lördagsförmiddagen, enligt BBC.

Spelningarna i den Irländska huvudstaden Dublin sålde slut redan på förmiddagen och till de 15 spelningarna i Storbritannien meddelade Ticketmaster kort efter släppet att flera biljettkategorier var slut.

Fans som var ute efter ståplatsbiljetter men hamnat långt bak i den digitala kön möttes av ett chockhöjt pris på grund av ”hög efterfrågan” när de väl kom in och fick välja biljetter. I stället för cirka 2 000 kronor som var ursprungspriset för ståplats kostade samma biljetter närmare 5 000 kronor under eftermiddagen. Mer exklusiva biljetter till spelningarna släpptes för närmare 7 000 kronor.

Twickets, som är en officiell återförsäljare utöver Ticketmaster, uppmanar fans som inte får tag på biljetter att behålla lugnet, då sajten kommer göra ett nytt biljettsläpp inom kort.

Redan på fredagskvällen släpptes ett fåtal biljetter till spelningarna, till fans som haft framgång i ett lotteri tidigare i veckan. Bara minuter efter det släppet dök biljetter upp på andrahandssajter, i vissa fall för över 80 000 kronor styck. Oasis har tidigare varnat fansen för att köpa biljetter från sajter som säljer vidare biljetter i andra hand.

Sedan bröderna Gallagher, vars relation kantats av konflikter i över ett decennium, offentliggjorde återföreningen tidigare i veckan har bandet rusat på topplistorna i Storbritannien. På Spotify har antalet lyssningar på bandets låtar ökat med flera hundra procent under veckan, enligt brittiska medier.

Analys:
Biljettsläppet till Oasis återförening har skapat kaos bland fansen med långa köer och höga priser. Trots tekniska problem och snabba slutsålda spelningar, har intresset för bandets återfund ökat markant. Det är viktigt för fans att vara medvetna om officiella återförsäljare och undvika överprisade biljetter från andrahandssajter. Samtidigt visar detta hur starkt bandets återförening har påverkat musikscenen och skapat en enorm efterfrågan på biljetter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version