Den magiska hvalupplevelsen som förändrade allt

Söndag fick BT-journalisten Hilde Heian en upplevelse i Fedjefjorden som hon sent kommer att glömma. Tillsammans med tre andra var hon på väg tillbaka till stugan med båt när hennes kollega och BT-fotograf Marita Aarekol såg något i vattnet. De vände båten och körde ut i fjorden, och plötsligt var det fullt av valar runt dem, berättar Heian.

Båtgruppen uppskattar att det fanns cirka 30 valar som simmade runt dem.

En annan person som råkade se samma flock valar var Otte Bjelland, en forskare vid Havforskningsinstituttet.

Han är med i ett forskningsprojekt om makrillstör, och det var därför han var vid Fedjefjorden.

Heian arbetar som journalist på BTs nyhetsdesk och har ofta tagit emot läsarnas videor från möten med djur.

– Hur känns det att vara på andra sidan?

– Många gånger tänker jag att detta har vi sett förr. Men när du sitter i båten själv … det är så fantastiskt att du nästan får tårar i ögonen.

Analys:
Denna artikel skildrar en magisk hvalupplevelse som journalisten Hilde Heian och hennes kollegor fick i Fedjefjorden. Det visar på vikten av att uppleva naturen och det oväntade i livet. Att vara närvarande i naturen och se dess skönhet kan ge en ny perspektiv och uppskattning för livet. Det påminner oss om att vi delar denna planet med fantastiska varelser och att vi bör vårda och respektera dem. Det är en påminnelse om att stanna upp och uppskatta de små ögonblicken som kan förändra hela vår syn på världen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version