Med skistjärnorna på väg, ser husägare i Trondheim möjligheten att tjäna stora summor på uthyrning av bostäder.

Här är hur du kan tjäna pengar på uthyrning under skid-VM i Trondheim

26 februari nästa år samlas världseliten inom skidsport i Trondheim för att tävla i VM. Under den perioden är de flesta hotellen redan fullbokade när besökare, supportpersonal och idrottare anländer till staden.

Därför finns det goda möjligheter för icke-professionella aktörer att tjäna pengar på uthyrning av sin egen bostad. Ekonom och “Luksusfellen”-profil Hallgeir Kvadsheim har tidigare sagt att detta skattemässigt är mer fördelaktigt än att gå till jobbet.

En av dem som utnyttjar möjligheten är Kaare Hagerup och hans familj, som försöker få 400 000 kronor för 12 nätter i sin villa nära Granåsen under ski-VM. Det motsvarar 33 333 kronor per natt.

Det är första gången de hyr ut huset.

Medan Therese Johaug och Johannes Høsflot Klæbo tävlar om guld i de trönderska skogarna, ska hyresvärden själv bo på stugan i Frosta. Hagerups bostad är för närvarande den dyraste som hyrs ut under ski-VM, medan flera bostäder ligger ute för mellan 110 000 och 165 000 kronor.

Det ärevördiga Britannia Hotel i Trondheims centrum kommer att spela en viktig roll under världsmästerskapet. TV-programmet “God Morgen Norge” kommer att sändas från Michelin-restaurangen Speilsalen inne på hotellet.

Om du äger en bostad i Trondheim och funderar på att tillbringa några veckor på stugan i vinter, finns det flera saker att tänka på. Det är viktigt att känna till reglerna för korttidsuthyrning, och att se över försäkringar och kontrakt för att undvika problem.

Genom att hyra ut din bostad under ski-VM har du möjlighet att tjäna extra pengar, men det är viktigt att vara medveten om skattekonsekvenser och andra praktiska detaljer. Att följa marknadens dynamik och vara beredd på eventuella förändringar är avgörande för att maximera vinsten.

Analyserat: Genom att utnyttja den ökade efterfrågan på boende under stora evenemang som ski-VM i Trondheim, kan privatpersoner och småföretagare tjäna extra pengar genom att hyra ut sina bostäder. Det är viktigt att känna till reglerna för uthyrning, skattekonsekvenser och att vara beredd på eventuella utmaningar som kan uppstå vid korttidsuthyrning. Genom att följa marknadens dynamik och vara väl förberedd kan man maximera vinsten och dra nytta av tillfälliga möjligheter.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version