Liam och Noel Gallagher förutspås tjäna en fantastisk summa pengar från sin Oasis återföreningsturné. En lukrativ affär med ett stort företag kan se dem tjäna ännu mer med en exklusiv linje av merchandise. Britpopbandet meddelade en serie datum i London, Manchester, Cardiff, Edinburgh och Dublin nästa juli och augusti. Fans som rusade för att få biljetter kan fortfarande få tag på två exklusiva nya T-shirts i samarbete med Amazon. Online-återförsäljarens Oasis-merchbutik har släppt en svart T-shirt med en bild på Liam, Noel, Paul ‘Guigsy’ McGuigan och Tony McCaroll och en vit T-shirt med bandets albumomslag för Definitely Maybe.

Utöver de nya T-tröjorna, som säljs för £24.99, finns det också två vinylbuntar, en deluxe 30-årsjubileumsutgåva av Definitely Maybe och en annan tryckt på en rosa och vit ‘jordgubbs- och grädd’ skiva. Oasis återföreningsturnén förväntas ge Storbritanniens ekonomi en ‘supersonisk’ skjuts med stigande efterfrågan på boende och gästfrihet i städer som arrangerar konserter, enligt experter. Hotell, pubar, barer och restauranger nära arenor som arrangerar konserterna förväntas alla dra nytta av fans som vill utnyttja bandets efterlängtade återkomst.

Betalningsleverantören SumUp uppskattade idag att turnén kommer att öka Storbritanniens och Irlands ekonomi med £350 miljoner, och att varje fan kommer att spendera cirka £350 per konsert. Förutom biljett- och merchandiseutgifterna projicerade företaget en total utgift på £112 miljoner för resor, £76 miljoner för hotellrum och £22 miljoner för mat och dryck. Det uppskattades också att den totala kapaciteten på alla turnéarenor skulle vara 1 007 888.

Genomsnittliga resekostnader på £111 per person förväntas, plus hotellrum som prissätts från £111 i Cardiff till £158 i London baserat på två vuxna som delar, £40 på merchandise och £22 på mat och dryck på arenan – utöver en uppskattad kostnad på £100 per biljett. Analytiker från Barclays förutspådde tidigare i somras att den amerikanska popstjärnan skulle ge en £1 miljarders boost till Storbritannien – även om experter idag sa att utgifterna från Oasis fans skulle vara höga men ‘kanske inte nå de stigande höjderna’.

Biljettpriserna kommer att släppas på torsdag innan de går till försäljning på lördag kl 9, med Manchester Evening News rapporterar att de förväntas prissättas till över £100 och möjligen nära £140, men detta är ännu inte bekräftat. Biljetter till Liams Definitely Maybe-turné i år kostade mellan £53 och £108; medan de för Noels High Flying Birds-gig i Wigan förra månaden kostade från £60 till £110.

Analys:
Oasis återföreningsturnén förväntas inte bara generera stora inkomster för Liam och Noel Gallagher utan också ge en betydande ekonomisk skjuts åt Storbritannien och Irland. Med en förväntad ökning av hotellbokningar, restaurangbesök och ökad efterfrågan på boende och gästfrihet, kommer denna turné att påverka ekonomin positivt. För fansen innebär detta inte bara möjligheten att se bandet live utan också en potentiell ekonomisk påverkan på deras personliga utgifter för resor, boende och merchandise. Det är viktigt att vara medveten om de förväntade kostnaderna och förbereda sig ekonomiskt om man planerar att delta i denna historiska återföreningsturné.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version