Lyxjakten sjönk som en sten i Medelhavet – 7 döda inklusive en techmiljardär

Lyxbåten “Baleysian” sjönk snabbt utanför Sicilien den 19 augusti, vilket resulterade i sju dödsfall, inklusive den brittiske techmiljardären Mike Lynch och hans dotter Hannah. Besättningsmannen Matthew Griffiths berättar om den dramatiska natten när besättningen kämpade för att rädda passagerarna. Trots insatserna överlevde endast femton av de totalt 22 personerna ombord. Tre personer är misstänkta för vållande till annans död, och italienska myndigheter utreder händelsen.

Lyxbåten ”Baleysian” sjönk på nolltid utanför Siciliens kust natten till den 19 augusti. Den brittiske techmiljardären Mike Lynch, 59, och hans dotter Hannah Lynch, 18, som precis skulle börja plugga i Oxford, dog när den 56 meter långa båten sjönk. 22 personer befann sig på båten. Femton överlevde. Bland annat Mike Lynchs hustru Angela Bacares som kunde fly från båten på en livbåt.

Nu bryter en annan överlevare tystnaden om den fasansfulla natten. Besättningsmannen Matthew Griffiths, 22, som var nattvakt på båten, berättar i förhör med italienska utredare om hur besättningen gjorde allt de kunde för att rädda alla personer som befann sig ombord. Griffiths, båtens kapten James Cutfield och fartygsingenjören Tim Parker Eaton är alla tre misstänkta för vållande till annans död och utreds just nu av italienska myndigheter.

Den snabba händelseutvecklingen har förbryllat experter. Åklagaren på Sicilien uppger att det kommer bli en lång utredning och att vraket kommer att bärgas. Enligt källor till italienska Ansa var båten ankrad under stormen, vilket gjorde att den 72 meter höga aluminiummasten, som rapporteras vara världens högsta, bröts på mitten. Detta ska ha gjort att båten kantrade och snabbt sjönk. Den 56 meter långa båten har tidigare vunnit priser för sin unika design.

Analyserat och nedbrutet:
En lyxbåt sjönk utanför Sicilien, vilket resulterade i sju dödsfall, inklusive en techmiljardär och hans dotter. Besättningen kämpade för att rädda passagerarna, men endast femton av 22 överlevde. Tre personer är misstänkta för vållande till annans död. Händelsen har förbryllat experter och en lång utredning pågår. Båten kantrade och sjönk snabbt på grund av stormen, vilket ledde till tragedin. Detta påverkar inte bara de inblandade utan påminner oss också om vikten av säkerhet till havs och att vara beredd på oväntade situationer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version