RA1 Bygg går i konkurs – 44 ansatte mister jobben

RA1 Bygg, en entreprenør basert i Arendal, har meldt oppbud. Dette har resultert i at 44 ansatte mister jobben, ifølge bostyrer Kai Knudsen. Flere aviser på Sørlandet har allerede rapportert om konkursen, inkludert Agderposten, Fædrelandsvennen og Aust-Agder Blad.

Driften i selskapet er stanset, og ansatte fikk beskjed om å avslutte arbeidet og ta med seg verktøy fra prosjektene de jobbet på. Det var ikke nok penger til å betale leverandører eller samarbeidspartnere.

RA1 Bygg hadde en gjeld på 58,6 millioner kroner da de gikk konkurs. Banken har sagt opp kundeforholdet til selskapet. En konflikt om oppussing av Det lille hotellet i Risør ble nevnt som en av årsakene til konkursen.

Selskapet omsatte for 256 millioner kroner i 2022, med et resultat etter skatt på 4,9 millioner. Dette var en økning fra tidligere år. RA1 Gruppen, som eier RA1 Bygg, har også andre selskaper i konsernet som sliter med gjeld.

RA1 Anlegg og RA1 Eiendom er to selskaper i konsernet som også er i økonomisk trøbbel. RA1 Anlegg har en omsetning på 88 millioner kroner i 2022, mens RA1 Eiendom har hatt en betydelig inntektsnedgang fra 2022 til 2023.

Dette er en viktig påminnelse om viktigheten av å ha god økonomistyring og diversifisere investeringene dine for å unngå økonomisk krise. Analyser selskapers økonomiske situasjon nøye før du investerer, og vær oppmerksom på tegn på finansielle problemer for å beskytte dine egne finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version