Det bästa förslaget till aktieägarna är att ta bort Borr Drilling-aktien från noteringen på Oslo Börs och endast ha den noterad på New York-börsen. Detta förslag framgår i en kallelse till en extra bolagsstämma som ska hållas den 1 oktober.

Borr Drilling, grundat av finansmannen Tor Olav Trøim, har varit noterat på Oslo Börs sedan 2017. Sedan 2019 har aktien också varit noterad på New York-börsen. Bolaget har en marknadsvärde på 16 miljarder kronor.

Styrelsen pekar på att det mesta av handeln i aktien nu sker i USA och att en exit från Oslo Börs kommer att bidra till förenklingar och kostnadsbesparingar. En enda notering i USA förväntas ge tillräckligt med handel i aktien och öka tillgången till amerikanska aktieägare och analytiker täckning.

Styrelsen understryker att en enda notering är lämplig med hänsyn till bolagets storlek, strategi och utveckling. Kostnaderna för att bibehålla noteringen på Oslo Börs anses vara allt mer oproportionerliga jämfört med fördelarna med en sådan notering.

I en analys kan det ses att enbart ha en notering på New York-börsen kan öka handeln i aktien och förbättra tillgången till amerikanska marknaden. Detta kan i sin tur påverka bolagets värde och aktieägarnas möjligheter att handla med sina aktier. Så även om det kan vara en kostnadsbesparing att stryka noteringen på Oslo Börs, kan det också öppna upp för nya möjligheter och öka bolagets attraktivitet för investerare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version