September börjar med nedgång på New York Stock Exchange

I august klättrade S&P 500-indexet med 2,28 procent, trots den något brutala inledningen på månaden. Foto: ANGELA WEISS / AFP / NTB

Publicerad: För mindre än 30 minuter sedan
Uppdaterad för mindre än 10 minuter sedan

Delningsalternativ: kopiera länk, dela på Facebook, dela via e-post

Artikeln uppdateras under handelsdagen…

Fredagen förra veckan avslutades med tydlig uppgång för de tre ledande indexen på Wall Street. S&P 500-indexet steg därmed för fjärde månaden i rad, enligt CNBC. Under augusti steg indexet med 2,28 procent, trots den något tuffa starten på månaden.

Nasdaq steg med 1,13 procent på fredagen efter att Nvidia hade levererat bättre omsättningssiffror än förväntat tidigare under veckan.

På tisdagen faller Nvidia-aktien med över fem procent. På den första handelsdagen i september öppnar börsen med nedgång. Så här ser det ut för de ledande indexen på Wall Street på tisdag kl 15:40 norsk tid:

– S&P 500 faller med 0,75 procent
– Nasdaq faller med 1,16 procent
– Dow Jones är ned med 0,55 procent

På måndagen höll New York Stock Exchange stängt på grund av Labor Day i USA.

– Augusti hade en otroligt tuff start, men efter den 5 augusti började lugnet återvända till marknaderna. Detta delvis tack vare mer positiva data om den amerikanska ekonomin, vilket bidrog till att dämpa rädslan för en snar forestående recession, säger Henry Allen, makrostrateg på Deutsche Banks, till CNBC.

Så här ser det ut för några av de mest populära aktierna på Wall Street runt kl 15:40:

– Apple är ned med 0,79 procent
– Nvidia faller med 5,73 procent
– Alphabet är ned med 1,93 procent
– Microsoft faller med 0,12 procent
– Amazon är ned med 0,87 procent
– Meta är upp med 0,12 procent
– Tesla stiger med 2,07 procent

Analys:
I början av september ser vi en nedgång på New York Stock Exchange, vilket kan indikera en osäkerhet på marknaden. Trots en positiv utveckling i augusti, med flera månader av uppgång, kan den senaste nedgången vara en varningssignal för investerare. Fallet i Nvidia-aktien och nedgången i de ledande indexen visar på en viss volatilitet på marknaden. Det är viktigt att följa utvecklingen noga och vara medveten om potentiella risker i den nuvarande ekonomiska miljön.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version