Märtha Louise: En analys av prinsessans ekonomiska värde

Prinsessan Märtha Louise har nyligen blivit föremål för debatt i Norge. Enligt BT utnyttjar hon sina privilegier utan att ge något tillbaka till samhället. Men är det verkligen så?

Märtha Louise är född in i kungafamiljen och har levt ett liv med privilegier på grund av sin status. Hon har tagit kontroll över sin marknadsföring och affärer, vilket är förståeligt med tanke på hennes bakgrund. Att “frånta henne” prinsess-titeln skulle inte ändra på det faktum att hon är född som en prinsessa.

Hon har ingen apanasje från staten och måste därför hitta sätt att försörja sig själv. Att använda sin utbildning som fysioterapeut är ett alternativ, men hennes status skulle ändå påverka hennes kunder. Att leva på föräldrarna eller gifta sig med en rik man är inte heller lösningen.

Genom att ordna ett privat bröllop visste Märtha Louise att det skulle väcka stor medieintresse. Att inte ha någon mediebevakning omkring sig på en sådan dag är nästan omöjligt för en kunglig person. Hon bjöd in sina nära och kära, vilket är naturligt, men medieintresset är en del av spelet när man är en kunglig.

Sammanfattningsvis kan sägas att Märtha Louise navigerar genom livet som en kunglig medveten om sitt ekonomiska värde och hur hon kan dra nytta av det. Hon är en affärskvinna och en prinsessa, oavsett vad titeln säger. Det är hennes identitet och det är något som ingen kan ta ifrån henne.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version