En brittisk auktion finansierar rekordmånga förnybarprojekt efter en färsk auktion. Bland vinnarna finns norska Vårgrønn och Fred. Olsen Renewables samt danska Ørsted.

Kortversionen:

– En färsk auktion i Storbritannien säkrar finansiering av 131 projekt inom solkraft, vindkraft, tidvattenkraft och havsvind.
– Norska Vårgrønn och Fred. Olsen Renewables samt danska Ørsted är bland vinnarna.
– Vårgrønn säkrar statsstöd för en stor flytande havsvindanläggning.
– Ørsted ska bygga Europas största och näst största havsvindanläggning.

Efter en misslyckad auktion förra hösten där inga havsvindsprojekt lämnade bud, höjde britterna taket kraftigt på sina prisgarantier. Nu har en ny auktionsrunda för förnybar energi gett rekordresultat enligt den brittiska regeringen. Rundan säkrar finansiering av hela 131 projekt. Det innebär att landet ska utöka både landbaserad vindkraft, solkraft, tidvattenenergi och havsvind.

Analys:
Den brittiska auktionen har banat väg för en ökad satsning på förnybar energi i Storbritannien. Genom att tilldela finansiering till 131 projekt inom olika förnybara energikällor som solkraft, vindkraft och havsvind, kommer landet att driva på utvecklingen av grön energi. Detta kan leda till skapande av tusentals arbetstillfällen, ökad hållbarhet och minskade koldioxidutsläpp. För investerare kan detta öppna upp möjligheter att delta i den växande gröna ekonomin och potentiellt få god avkastning på sina investeringar. För den genomsnittliga medborgaren kan detta innebära en mer hållbar och miljövänlig energiförsörjning i framtiden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version