Dreamhack flyttar från Jönköping till Stockholm – Slutet på en era

Dreamhack grundades 1994 och har sedan 2002 arrangerats i Jönköping två gånger per år. Genom åren har spelfestivalen varit en viktig del av staden, men nu är det dags för förändring.

Nyheten att vinterupplagan av festivalen skulle flytta till Stockholm kom redan förra året. Nu kan Jönköpings-Posten avslöja att även sommarupplagan lämnar Småland. Årets sommarfestival, då 32 000 besökare kom till Elmia i Jönköping för att fira Dreamhacks 30-årsjubileum, blev den sista i Jönköping.

Caroline Törnblad, evenemangschef på Destination Jönköping, bekräftar nyheten för SVT:
– Ja tyvärr, vi har fått beskedet att Dreamhack inte kommer att anordnas varken i Jönköping eller någon annanstans i världen nästa sommar under nästa år, säger hon.

Dreamhack finns idag inte bara i Sverige, utan även i bland annat USA och Japan. Det är en stor förändring för spelvärlden.

Läs mer om spel.

Analys: Dreamhack, en av de största spelfestivalerna i världen, har beslutat att flytta från Jönköping till Stockholm. Detta kan påverka både staden Jönköping ekonomiskt och spelindustrin internationellt. För spelentusiaster kan detta betyda en förändring i tillgängligheten till en av deras favoritfestivaler. Det är viktigt att följa med i sådana förändringar för att kunna anpassa sig efter nya trender och händelser inom spelvärlden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version