Investeringsexperter ökar sin vinst genom att köpa Sats-aktier i Altor’s exit. Harald Espedal pekar på tre faktorer bakom ökningen.

Sats-aktien har redan ökat med nästan 15 procent sedan Altors exit, och flera kända investerare har ökat sina innehav. Espedal förklarar att det har varit en planerad strategi att öka sina aktier när Altor säljer.

Det finns tre huvudfaktorer som driver intresset för Sats-aktierna: förbättring i resultatet, ökad kassaflöde för att minska skulden efter pandemin, och utlovade utdelningar till aktieägarna.

Det är viktigt att förstå att investerare som Espedal och Eie ser potentialen i Sats och dess förmåga att öka intäkterna genom att behålla en stark marknadsposition. Det är dock viktigt att undvika att utveckla för många träningscenter för att undvika tomma lokaler.

Även om vissa stora ägare som Maaseide och Canica inte har ökat sina innehav, har andra investerare som Thorsen och Hermanrud valt att köpa fler aktier. Det är också värt att notera att Sparebank 1 Markets har höjt sitt kursmål för Sats-aktien till 30 kronor, vilket visar på fortsatt förtroende för bolaget.

Sammanfattningsvis visar ökningen av Sats-aktien och intresset från investerare på potentialen för bolaget att fortsätta växa och generera vinst för aktieägarna. Det är viktigt att följa med på utvecklingen och vara medveten om hur detta kan påverka ens ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version