“Tilda Swinton och Julianne Moore i Pedro Almodóvars första engelskspråkiga långfilm”

Pedro Almodóvar, Spaniens främsta filmregissör, har efter en lång karriär gjort sin första engelskspråkiga långfilm. Med filmen “The room next door” har han lyckats samla en enastående ensemble bestående av Tilda Swinton och Julianne Moore. Handlingen kretsar kring två kvinnor, en krigskorrespondent och en författare, som återförenas efter att ha varit vänner sedan skoltiden.

Almodóvar tar även upp det kontroversiella ämnet dödshjälp, vilket är olagligt i många länder inklusive USA där filmen utspelar sig. Han håller ett passionerat tal för att förespråka rätten till dödshjälp för svårt sjuka människor.

Både Tilda Swinton och Julianne Moore är entusiastiska över att ha fått arbeta med Almodóvar, och hyllar hans unika visuella stil och berättarteknik. Moore beskriver hur det var som att gå in i en av Almodóvars filmer när hon besökte hans hem.

Sammanfattningsvis är Pedro Almodóvars senaste film en kraftfull och emotionell upplevelse som inte bara utforskar komplexa relationer mellan kvinnor utan även tar upp viktiga samhällsfrågor. En film som definitivt är värd att se för alla filmälskare och för dem som är intresserade av att reflektera över livet och döden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version