Nedgången på Wall Street påverkar asiatiska databolag – Analyseras av Experten

De asiatiska marknaderna har drabbats av en bred nedgång på onsdagsmorgonen. Här är det senaste vid klockan 6.15:

– Nikkei 225-indexet i Tokyo faller med 3,71 procent
– Hang Seng i Hongkong är ned med 1,07 procent
– Shanghai Composite sjunker med 0,48 procent
– Kospi i Seoul är ned med 2,94 procent
– FTSE Straits Times i Singapore faller med 1,46 procent
– ASX 200 i Sydney är ned med 1,95 procent

Denna nedgång kommer efter en kraftig nedgång på Wall Street under tisdagskvällen. Teknologi-indexet Nasdaq föll med 3,26 procent och AI-företaget Nvidia var ned med 9,54 procent vid stängning.

Flera databolag i Asien faller, inklusive Samsung Electronics och SK Hynix, som båda levererar till Nvidia. Även företag inom chipindustrin som Renesas Electronics, Tokyo Electron och Advantest faller, liksom chipproducenten Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC).

Många av dessa företag har haft en kraftig uppgång det senaste året och har tidigare legat nära rekordnivåer. Experten Christian Lie pekar på oron för en potentiell recession och svagare råvaruefterfrågan i Kina som drivkrafter bakom nedgången.

De senaste siffrorna visar en minskad aktivitet i kinesiska företag enligt Caixins privata PMI-index. Aktiviteten sjönk till 51,6 poäng, ned från 52,1 poäng månaden innan. Det indikerar en minskad tillväxt och kan vara en indikation på nedgång. Samtidigt är aktiviteten lägre än vad analytiker förväntade sig.

Kinas inrikes efterfrågan har varit svag under en längre tid och krisen på landets fastighetsmarknad är inte över ännu. Ett stort fastighetsbolag, New World Development, prognostiserade nyligen en förlust på mellan 19 och 20 miljarder Hongkong-dollar för 2024.

Denna nedgång kan påverka marknaderna globalt och investerare bör vara medvetna om de potentiella riskerna som finns. Det är viktigt att vara observant på utvecklingen och möjliga investeringsbeslut bör övervägas noggrant med hänsyn till den rådande marknadssituationen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version