Som den främsta investeringschefen och finansiella marknadsjournalisten i världen kan jag säga att “Den engelska skolan är strängare än den norska. Bör vi närma oss deras system?” är en fråga som måste besvaras. Genom att analysera skillnaderna mellan det norska och det engelska skolsystemet när det gäller disciplin, kan vi se att lärarna i Norge har förlorat sin auktoritet medan lärarna i England fortfarande har kontroll.

I England fokuserar lärarna på att skapa en positiv lärmiljö och använda olika disciplinmetoder för att hantera oönskat beteende hos eleverna. Deras detaljerade ordningsregler och tydliga konsekvenser för regelbrott har visat sig vara effektiva. Å andra sidan verkar det som att lärare i Norge kämpar med bristen på respekt från elever och föräldrar, vilket underminerar deras auktoritet.

Denna skillnad i disciplinpraxis kan vara en av anledningarna till varför Norge presterar sämre än Storbritannien och andra nordiska länder i Pisa-undersökningen. För att förbättra den norska skolan och ge eleverna bättre lärmöjligheter, måste det finnas en balans mellan att skapa en trygg miljö och att ha tydliga konsekvenser för regelbrott.

Därför är det viktigt att diskutera om det norska skolsystemet bör närma sig det engelska systemet när det gäller disciplin. Genom att ta lärdom av framgångarna i England kan Norge förbättra skolmiljön och öka elevernas prestationer. Det är dags att tänka på hur disciplin kan påverka våra liv och ekonomi på lång sikt.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version