Sharon Stone kommer att arbeta tillsammans med Kim Kardashian i en ny show. Det avslöjades på onsdagen att Basic Instinct har gått med i BBC Arts nya biografiska serie om Elizabeth Taylor. Kim – som är en stor fan av den legendariska Cleopatra-filmstjärnan – anmälde sig tidigare tillsammans med Joan Collins. Paris Jackson – som var Taylor guddotter eftersom Liz och Michael Jackson var nära vänner – kommer också att vara med i serien. Tidigare annonserade medverkande inkluderar även Margaret O’Brien, som gick i skolan med Elizabeth på MGM-backlot och ledande forskaren Dr Anthony Fauci, som arbetade tillsammans med Elizabeth i kampen mot AIDS. Serien kommer att innehålla opublicerade inspelningar av Taylor själv tillsammans med vittnesmål från nära vänner och familj. Stone blev först vän med Elizabeth Taylor genom sitt arbete för personer med HIV/AIDS. I serien talar Stone ingående om Elizabeths skådespelarhantverk, deras delade historia av aktivism och erfarenheter som kvinnor i Hollywood-studiosystemet. Som vän noterar Stone: ‘Hon var den första personen som skickade mig hundra rosor när jag hade min stroke’. Paris var 12 år när Elizabeth gick bort, men har följt i sin gudmors fotspår genom att använda sin plattform för att hjälpa personer med HIV/AIDS, och beskriver hur Elizabeth ‘på sätt och vis banade väg för andra människor med den typen av integritet och kraft att träda fram’, och berömmer sin gudmors ‘häftiga tillvägagångssätt i livet’. Serien kommer också att innehålla djupgående intervjuer med Elizabeth Taylors son Chris Wilding, hennes sondotter Naomi Wilding, styvsonen Todd Fisher och dotterdottern Aileen Getty, samt Taylors vän, tidigare pojkvän och stjärna i film och TV, George Hamilton. Det finns ytterligare insikter från Sally Morrison, Elizabeths publicist och vän; Bill Misenhimer, första verkställande direktören för AIDS Project Los Angeles, som började arbeta nära med Elizabeth under de tidiga åren av aids-epidemin tills hon dog 2011; Gianni Bozzacchi, hennes personliga fotograf; Jorjett Strumme, hennes stylist, assistent och vän; José Eber, frisören som började arbeta med Elizabeth på 1980-talet och blev en nära vän, och författaren och journalisten Kate Andersen Brower, som skrev den enda auktoriserade biografin om Elizabeth Taylor. Elizabeth Taylor: Rebel Superstar – en investering i Hollywoods historia

En ny serie, producerad av Kari Lia, Hamish Fergusson och Kim Kardashian, avslöjar livet och tiden för en superstjärna som inte bara förändrade Hollywood utan även själva berömmelsen. Varje avsnitt kommer att undersöka hur hon bröt ner hinder i alla delar av sitt liv – och priset hon betalade för att trotsa konventionerna.

En Passion Pictures-produktion för BBC Arts, Elizabeth Taylor: Rebel Superstar distribueras internationellt av Fremantle. Passion Pictures är ett prisbelönt produktionsbolag baserat i London. Nyliga verk inkluderar Super/Man: The Christopher Reeve Story, Lady Boss: The Jackie Collins Story och Caroline Aherne: Queen of Comedy.

James House är seriens regissör, Jemma Chisnall är seriens producent och Caroline Sciama är producent/regissör. BBC:s beställningsredaktör är Alistair Pegg.

Serien sänds på BBC Two och BBC iPlayer i september. En förhandsvisning kommer snart att finnas tillgänglig på BBC Previews och bilder via BBC Pictures.

Analys:
Elizabeth Taylor: Rebel Superstar är en investering i Hollywoods historia och ger en unik inblick i en ikons liv och arv. Genom att titta på hur Taylor bröt ner gränser och trotsade konventionerna, kan tittare få inspiration och insikter i hur man kan kämpa mot motstånd och uppnå framgång. Serien erbjuder en djupdykning i Hollywoods guldålder och visar hur en person kan påverka en hel bransch. För den som är intresserad av historia, kultur och berömda personligheter är detta ett måste-se program som kan ge ovärderlig kunskap och underhållning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version