Toppsjef Geir Austigard bekräftar att företaget kommer att bibehålla en måttlig skuldnivå och är väl positionerat för att kunna betala utdelning. Enligt en pressrelease på torsdag morgon har Moreld Gruppen ansökt om notering på Euronext Growth Oslo. Företaget överväger att ta in eget kapital i samband med noteringen för att återbetala skulder och för allmänna ändamål. Planen är att börsnotera företaget under första delen av fjärde kvartalet, förhoppningsvis i oktober enligt Geir Austigard.

I pressmeddelandet säger toppchefen att företaget har ompositionerat sig och växt sedan McIntyre Partners blev majoritetsägare tidigare i år. En notering ger företaget möjlighet att dra nytta av tillgång till kapital och marknadssynlighet samt ge investerare exponering mot deras attraktiva affärsmodell och högväxande marknader. Moreld har under de senaste 12 månaderna haft en bruttoresultat (ebitda) på över 1 miljard kronor och över 11 miljarder kronor i kontraktsreserver från stora kunder på flerårsavtal enligt Austigard. Pareto Securities och Sparebank 1 Markets har blivit anlitade som rådgivare i samband med noteringen.

Företaget betjänar energi- och marinindustrin med huvudkontor i Norge men globalt närvarande. Den affärsmodell med låg kapitalbindning resulterar i en stark kassaflöde och företaget avser att bibehålla en måttlig skuldnivå framöver. De är därför väl positionerade för att kunna betala utdelning och erbjuda en attraktiv balans mellan tillväxt och avkastning för investerare enligt Austigard. Moreld har nyligen nått sitt mål att bli en helt integrerad leverantör av offshore ingenjörstjänster till olje- och gas-, förnybar- och marinindustrin genom förvärvet av oljeserviceselskapet Ocean Installer. En omstrukturering av företagets ägarstruktur övervägs som en del av noteringsprocessen.

Analys: Moreld Gruppen planerar att börsnoteras vilket kan ge företaget tillgång till kapital och ökad synlighet på marknaden. Med en stark finansiell ställning och en måttlig skuldnivå kan företaget locka investerare med en attraktiv balans mellan tillväxt och avkastning. Denna notering kan påverka aktieägare och investerare genom möjligheten till utdelning och exponering mot företagets tillväxtmarknader.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version