De viktiga indexen på Wall Street vacklade runt noll. – Handel med låg övertygelse, säger investeringschefen.

Det var spänd stämning på Wall Street på onsdagen.

Publicerad: Idag 15:32

Uppdaterad för mindre än 20 minuter sedan

Det svängde på Wall Street på onsdagen efter en kraftig nedgång på tisdagen.

Så slutade de ledande indexen på Wall Street på onsdagen:

Dow Jones är upp 0,09 procent.

Teknikindexet Nasdaq är ned 0,30 procent.

Den breda S&P-indexet är ned 0,16 procent.

– Investerare är lite på kanten, det är en handel med låg övertygelse, säger Keith Lerner, investeringschef på Truists till CNBC.

Investerare väntar nu spänt på fredagens jobbsiffror från USA.

– Ett besvikenande resultat kommer att skrämma marknaderna lite, säger Neil Birrell, investeringsdirektör på Premier Miton Investors, till Bloomberg.

– Det finns bara brist på säkerhet överallt. Jag är inte modig nog att säga “köp fallet” på onsdagen när siffrorna kommer på fredag, säger han.

Bredd fall

Tisdagen avslutades med en bred nedgång på Wall Street. Fallet drevs bland annat av de stora teknikaktierna.

Frykten för att den amerikanska ekonomin är på väg in i en recession lyftes fram som en av orsakerna till att börserna föll.

På onsdagen kunde man också läsa att de asiatiska aktiemarknaderna följde Wall Street nedåt. Den viktiga Nikkei-indexet avslutade onsdagen med en nedgång på 4,24 procent.

Den breda Stoxx 600-indexet i Europa avslutade också dagen ned nästan 1 procent.

Snudde upp

Nvidia rasade hela 9,54 procent på tisdagen. Bolaget har blivit ett av världens mest värdefulla bolag. Börsfallet skar bort cirka 279 miljarder dollar av börsvärdet.

Nvidia inledde onsdagen med nedgång. Tidigare under dagen kunde Bloomberg rapportera att det amerikanska justitiedepartementet hade stämt bolaget inför rätten.

Myndigheterna misstänker att bolaget bryter mot konkurrenslagen, men bolaget förnekar anklagelserna.

– Nvidia vinner på grund av våra resultat och värdet vi ger våra kunder, som kan välja den lösning som passar dem bäst, säger en talesperson för bolaget i en uttalande citerad av CNN.

Efter några timmar med uppgång, avslutade aktien ned 1,66 procent på onsdagen.

Chansen för dubbel räntesänkning ökar

Jobbsiffrorna kommer att ha stor betydelse för vad den amerikanska centralbanken, Fed, kommer att göra på räntemötet senare i månaden.

Det har länge varit prissatt in en 100 procentig sannolikhet för att Fed kommer att sänka räntan i september, frågan har varit hur stor sänkningen blir.

I början av veckan var det en tydlig övervikt av sannolikhet för en enkel räntesänkning, istället för en dubbel.

I början av handelsdagen ökade chansen för dubbel räntesänkning, enligt verktyget CME Fed Watch.

Trenden stoppade efter att det kom fler nyckeltal under dagen. Vid stängning är det 45 procents chans för dubbel och 55 procents chans för enkel räntesänkning, enligt verktyget.

Svagare än väntat

Jolts-statistiken för juli presenterades på onsdagen. Siffran visar antalet lediga jobb i USA.

Facit landade på 7,7 miljoner, vilket är den lägsta nivån sedan 2021, skriver CNBC.

Analytikerna hade förväntat sig att det skulle landa på 8,1 miljoner enligt tidningen.

Under handelsdagen presenterades också centralbankens “Beige Book”. Det är en rapport om hur centralbanken uppfattar läget i den amerikanska ekonomin.

Rapporten visade att den ekonomiska aktiviteten avtog över hela landet medan priserna steg något.

I rapporten står det att arbetsgivare blev mer selektiva i anställningsprocessen och mindre benägna att utöka arbetsstyrkan.

Detta motiveras av bekymmer kopplade till efterfrågan och osäkra ekonomiska framtidsutsikter. Som en följd av detta upplevde arbetssökande allt större utmaningar och längre väntetid innan de säkrade en anställning, skriver CNBC.

Analys:
Denna artikel handlar om de senaste händelserna på Wall Street, inklusive indexets prestanda, investerares sentiment och potentiella framtida rörelser på marknaden. Den belyser även viktiga nyckelhändelser som kan påverka investeringsbeslut, såsom kommande jobbsiffror och räntebeslut från den amerikanska centralbanken. Genom att förstå och följa dessa händelser kan investerare göra mer informerade beslut om sina finanser och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version