Det är nedgång på Wall Street medan marknaden väntar på viktiga arbetsmarknadstal på fredag.

STREET: Handeln är igång i New York. Foto: Peter Morgan / AP / NTB

Publicerad: Idag 15:32
Uppdaterad för mindre än 30 minuter sedan

Saken uppdateras under handelsdagen…

Så här gick det för några av de ledande indexen på Wall Street strax över klockan 18 norsk tid på torsdagen:

– Dow Jones är ned 1,09 procent.
– Tek-indexet Nasdaq är ned 0,15 procent.
– Den breda S&P-indexet är ned 0,70 procent.

Onsdagen slutade med nedgång för de stora teknikföretagen medan indexen svävade runt noll stora delar av dagen.

Marknaden fortsätter att återhämta sig något efter den stora nedgången tidigare i veckan.

Denna vecka har investerarna väntat spänt på arbetsmarknadstalen som kommer på fredag. Siffrorna är bland de sista som Federal Reserve tar med sig in i septembermötet.

Det råder liten tvekan om att Fed ska sänka räntorna. Marknaden undrar om sänkningen kommer att vara en kvart eller en halv procentenhet.

Uppgång för de allra största

Det enorma teknikföretaget Nvidia har haft en svag vecka. Torsdagen fortsatte aktien nedåt från starten, innan den vände något uppåt efter några minuters handel. Hittills den här veckan är aktien dock ned cirka 9 procent.

Efter några timmars handel är det nedgång på teknikindexet Nasdaq, men alla de stora teknikföretagen som utgör “the magnificent seven” har uppgång, förutom Microsoft.

Bland annat är Amazon och Tesla upp cirka 2 respektive 4 procent strax över klockan 18 norsk tid.

Blandade signaler

Torsdag eftermiddag kom det kanske en liten försmak på vad siffrorna på fredag kommer att visa.

I augusti skapades 99 000 nya jobb inom privat sektor i USA. Det visar siffror från jobbrapporten från analysföretaget ADP. På förhand väntades 145 000 nya jobb, enligt CNBC.

I en morgonrapport skriver Handelsbankens chefekonom Marius Gonsholt Hov att ADP-siffrorna ofta är en osäker indikator för siffrorna som kommer på fredag.

Även om jobbrapporten kom in långt under estimatet, låg det veckovisa antalet ansökningar om arbetslöshetsersättning under estimaten.

Med andra ord gav dagens siffror blandade signaler om hur ekonomin mår och vad som kommer att visa sig när “månadens viktigaste siffror” non-farm payroll presenteras på fredag.

Analys: Den finansiella marknaden på Wall Street visar nedgång inför viktiga arbetsmarknadstal på fredag. Teknikföretagen har haft en volatil vecka, med vissa stora företag som Nvidia som visar svaghet. Investerare väntar på Federal Reserves beslut om räntesänkningar och reagerar på blandade signaler från ekonomiska indikatorer. Det är viktigt för individer att följa med i marknaden och förstå hur dessa händelser kan påverka deras ekonomi och investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version